GRÖN FRAMTID I VÄSTRA HAMNEN


 

I april 2009 vann Höllviksnäs Förvaltnings AB (Förvaltnings AB Kajutan) och Kjellgren Kaminsky Architecture en markanvisningsstävling anordnad av Malmö Stad. Tävlingen avsåg nybyggnation av bostäder på den sista lediga tomten i BO01 området, Västra Hamnen. I tävlingen ställdes bland annat som krav att bostäderna skulle uppfylla kravspecifikationen för passivhus.

 

Förvaltnings AB Kajutan, exploatör för projektet, är ett företag i en mindre  koncern som tidigare uppfört såväl enfamiljshus som bostadsrätter i Västra Hamnen i Malmö. Koncernen äger ett antal fastigheter både här hemma i Sverige och i Hollywood, Florida, USA. Vår ambition är att ta tillvara varje områdes karaktär och se möjligheter att hitta annorlunda, funktionella och praktiska lösningar.
   

Kjellgren Kaminsky Architecture AB startades 2006 efter att ha vunnit den internationella arkitekttävlingen om nya Strandbaden dansrestaurang i Falsterbo. Delägarna Fredrik Kjellgren och Joakim Kaminsky arbetade tidigare med Gert Wingårdh och arbetar idag med projekt i alla skalor; från villor till museum. De har sedan staren fått en rad priser; bl.a det amerikanska miljöpriset ”Green dot award”.

   
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright